luni, 10 noiembrie 2008

O rugaciune pentru seara

Iata o rugaciune pe care am gasit-o in articolele de pe situl Maicii Siluana
Noi facem, la mănăstire, înainte de a ne duce la culcare, o rugăciune în patru puncte.

Zicem aşa: "Doamne, îţi mulţumesc şi te binecuvântez pentru că astăzi". Si fiecare spune ce motive are să-i mulţumească şi să-l binecuvânteze pe Dumnezeu pentru ziua respectivă.
Doi:"Doamne, ajută-ma să iert cum ierţi Tu, vino Tu în mine şi iartă pe:"şi punem pe cei pe care avem a-i ierta pentru ziua respectivă, care ne-au greşit nouă în ziua respectivă, mai mult sau mai puţin. Noi credem că nu este important, dar orice privire sau orice strâmbătură poate să ne rănească, şi este bine să iertăm.

Şi de-abia după aceea, pentru că aşa ne învaţă Dumnezeu în rugăciunea "Tatăl nostru", zicem: "Doamne, iartă-mă pe mine pentru că:",

şi apoi, la ultimul punct: "Doamne ajută-mă, că mâine:", şi spunem ce dorinţe avem noi pentru mâine.

Şi seară de seară, făcută această rugăciune, ea aduce o lucrare, lucrează în noi Dumnezeu, cu mila Lui, ceva de care noi ne bucurăm fără să fim foarte mândri sau să credem că este lucrarea noastră.
***
Iar daca va place sa completati jurnalul de seara...
Un model de consemnat in scris:

2 comentarii:

  1. Da, Ramona, eu aplic la fete (si la mine) si sunt foarte incantate. In felul acesta le ajuta sa constientizeze niste suparari, sau sa caute pentru ce sa multumeasca.

    RăspundețiȘtergere

Despre dragostea cea curată, în Dumnezeu

Cum să ne privim aproapele. Despre dragostea cea curată, în Dumnezeu. Ce uşurime, ce stare de bine, ce fericită curăţie este atunci când omu...